Huiswerkbegeleiding online

Informatie

Nu de betrouwbaarheid van ICT, internet, webcam en dergelijke goed is, hebben wij besloten om onze diensten ook online aan te gaan bieden. De ervaringen zijn meer dan goed.

Voor de online huiswerkbegeleiding maken wij gebruik van een betaald account bij ZOOM. Een laagdrempelig, betrouwbaar platform waarbij er geen extra kosten zijn voor de leerling. Via webcam kunnen we elkaar zien en spreken. Via WhatsApp kan lesstof over en weer gedeeld worden.
Voor uitleg en planning kan een whiteboard of excel sheet gedeeld worden. Ook de leerling kan de verschillende schermen delen of aantekeningen maken op een gedeeld scherm.

Tijdens de online huiswerkbegeleiding richten wij ons gewoon op het primaire doel: "succesvol en weer met plezier naar school gaan".
Planningen maken we digitaal of op papier. Overhoren doen we online of via telefoon.

Practisch

De online huiswerkbegeleiding bieden wij ook aan in vaste tijdsblokken. Om 16:25 uur starten we de "huiswerkbegeleiding-meeting" en we verwachten dat iedereen om 16:30 uur is ingelogd.

Huiswerkbegeleiding online duurt 90 minuten dus eindigt om 18:00 uur.

Feedback

Aan het eind van de huiswerkbegeleiding worden ouders en leerling door middel van de groeps-app op de hoogte gebracht van wat er is gedaan, wat de vorderingen zijn, of er overhoord is, of werk af is, of er aankomende toetsen zijn en of er nog aandacht aan bepaalde vakken moet worden besteed.