Huiswerkbegeleiding voortgezet onderwijs

 

Wij geloven niet in eindeloos in je boek staren in een overvol lokaal. Wij vertrouwen op 90 minuten effectief, gemotiveerd, gecontroleerd en geconcentreerd aan het werk zijn waarbij iedere leerling de aandacht krijgt die hij/zij nodig heeft.

Daarom bieden wij huiswerkbegeleiding in vaste tijdsblokken van 90 minuten in kleine groepjes met voldoende begeleiding. Hierdoor is de persoonlijke aandacht en de individuele begeleiding mogelijk.

Huiswerkbegeleiding vindt elke dag plaats op vaste tijden. Maandag t/m vrijdag van 15:00 uur tot 16:30 uur & van 16:30 uur tot 18:00 uur (behalve woensdag middag)

Je kiest zelf het aantal keren huiswerkbegeleiding en de voorkeurstijd.


Tijdens de huiswerkbegeleiding richten wij ons voornamelijk op de volgende 5 pijlers:

Elke leerling van de huiswerkbegeleiding krijgt een papieren planner. Hierin worden alle gegevens uit Magister/SomToday/studiewijzers/etc. overgenomen zodat er een duidelijk overzicht ontstaat van wat er in een week moet gebeuren. De toetsen worden opvallend opgeschreven waardoor het ook mogelijk wordt naar de toetsen te plannen.

Uiteraard helpen wij de leerlingen van de huiswerkbegeleiding hier bij.

Tijdens de huiswerkbegeleiding geven wij de leerlingen tips over hoe zij een bepaald vak het handigst kunnen aanpakken.

Woordjes leren = woordjes schrijven.

Wiskunde leren = oefenen (idem: scheikunde, natuurkunde, economie)

Geschiedenis = samenvatting maken (idem: biologie, aardrijkskunde, maatschappij, etc,)

Grammatica leren = oefenen en toepassen.

 

Vergeet niet: al het werk moet nagekeken worden.

Het kan zijn dat een leerling de lesstof niet begrijpt of niet precies weet wat de opdracht is die in het boek staat. Uieraard helpen wij de leerlingen ook vakinhoudelijk. Hiermee voorkomen we dat de leerling het vak aan de kant gooit en zijn huiswerk niet afmaakt. Wij hebben de kennis in huis om dit op elk nieveau en voor elk vak te kunnen doen.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat de huiswerkbegeleiding een uur bijles wordt. Wij willen voorkomen dat een leerling op school niet oplet omdat hij/zij het toch wel bij VIP-begeleiding gaat vragen.

Elke leerling weet waarvoor hij komt. Wij motiveren alle leerlingen om (weer) aan de slag te gaan, aan de slag te blijven of om door te gaan. We doen dit op een persoonlijke, plezierige manier.

Tijdens de huiswerkbegeleiding heerst er rust. Er is weinig tot geen afleiding. Telefoons zijn weg en er wordt nauwelijks gesproken.