Bij VIP-begeleiding bieden wij meerdere vormen van studiehulp. Huiswerkbegeleiding bieden wij aan voor middelbare school leerlingen en leerlingen van de basisschool. Dit doen wij op locatie in Leiden. Sporadisch kan een leerling online meedraaien met de huiswerkbegeleiding.

Tijdens de huiswerkbegeleiding bij VIP-begeleiding richten wij ons voornamelijk op motiveren, plannen, aanpak, concentratie en kennis.

Wij geloven niet in eindeloos in een boek staren maar bieden de leerlingen 90 minuten effectieve, ongestoorde begeleiding. Vandaar dat wij werken in vaste blokken van 1,5 uur.

Meer dan 20% van de leerlingen in Nederland maakt gebruik van huiswerkbegeleiding

VIP-begeleiding is nog één van de weinige huiswerkinstituten die zelfstandig opereert. Er wordt niet gekozen voor massa maar voor persoonlijk contact en kennis waar de leerling gekend, gehoord en begrepen wordt. Omdat wij niet verbonden zijn aan één school, komen er ook leerlingen van verschillende scholen uit Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Leiderdorp naar de huiswerkbegeleiding. Wij weten dus wat er speelt in “het Leidse onderwijs”. Nog een voordeel hiervan is dat leerlingen niet weer bij hun klasgenootjes in een lokaal zitten. Zo zien zij ook andere leermethodes, lesmethodes en horen zij verhalen van andere scholen (“het gras is echt niet altijd groener bij de buren”)

 

Studiebegeleiding Leiden

Huiswerkbegeleiding basis onderwijs

Veel leerlingen van de basisschool krijgen regelmatig huiswerk mee. Soms in de vorm van losse opdrachten (rekenen, spelling, topo, etc), soms ook in de vorm van een weektaak.
Bij VIP-begeleiding stimuleren we de basisschool leerlingen om het huiswerk tijdig en goed af te hebben. Uiteraard helpen we als er vragen zijn en geven we tips over de “manier van aanpak”.

Huiswerkbegeleiding voortgezet onderwijs

Wij geloven niet in langdurig in je boek staren. Wij vertrouwen op 90 minuten effectief, gemotiveerd, gecontroleerd en geconcentreerd aan het werk zijn waarbij iedere leerling aandacht krijgt die hij/zij nodig heeft. Daarom bieden wij huiswerkbegeleiding in vaste tijdsblokken van 90 minuten. Hierdoor is de persoonlijke aandacht en de individuele begeleiding mogelijk.
Ook tijdens de online huiswerkbegeleiding is er ruimte en tijd voor een persoonlijke aanpak.

Huiswerkbegeleiding online

De huiswerkbegeleiding online is nog een erfenis van de Corona-pandemie. In bijzondere situaties kan de leerling tijdens de huiswerkbegeleiding online meedraaien. Tijdens deze online huiswerkbegeleiding maken wij gebruik van een laagdrempelig, betrouwbaar platform waar leerlingen zonder extra kosten gebruik van kunnen maken.
Via internet kunnen de verschillende schermen gedeeld worden waardoor de leerstof duidelijk en overzichtelijk uitgelegd wordt. Planningen kunnen digitaal of papier meegeschreven worden waardoor er overzicht en structuur blijft bestaan. Via whats-app (webversie) wordt de verschillende leerstof uitgewisseld. Hierdoor kan precies datgene uitgelegd worden waar de aandacht naar toe moet gaan. Overigens heeft de huiswerkbegeleiding op locatie zeker onze voorkeur!!!