CV van Etienne Vingerhoed:

Mijn naam is Etienne Vingerhoed en ben geboren in 1975. Nadat ik op het Visser 't Hooft Lyceum in Leiden mijn HAVO diploma heb behaald, ben ik naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Den Haag gegaan. Hier is de bodem voor mijn passie voor het onderwijs gelegd.

Toen ik in 1997 klaar was met de HALO was er in augustus/september niet direct werk. Ik heb mij toen ingeschreven op de PABO waar ik een verkort traject kon volgen in de avonduren zodat ik na twee jaar ook mijn diploma tot groepsleerkracht op zak had. Gelukkig was er in oktober wel genoeg werk te vinden en ben vanaf toen altijd als gymleraar en mentor op verschillende scholen aan de slag geweest. Het Bonaventura College, Het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest, Teylingen College (toen nog I-Mavo Duinzicht) en ook het Rijnlands Lyceum in Sassenheim heb ik in dat eerste jaar allemaal van binnen gezien. Daarna kreeg ik verschillende vaste aanstellingen als gymleraar en mentor op de Paus Joannes Mavo in Vinkeveen, het Da Vinci College - Leonardo in Leiden en de KSH in Hoofddorp. Ook het Groene Hart Lyceum in Alphen a/d Rijn en het Andreas College in Katwijk hebben van mijn professie mogen genieten totdat ik in 2010 tegen een baan aanliep op het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Hier werk ik met volle overtuiging en vreselijk veel plezier als gymleraar op één van de mooiste scholen van Nederland.

In 2007 merkte ik echter dat ik in het onderwijs niet altijd genoeg tijd, rust en ruimte vond om leerlingen optimaal te begeleiden. Nadat ik de 2 jarige opleiding tot Remedial Teacher had gevolgd, ben ik gestart met VIP-begeleiding. Op de eerste plaats met huiswerkbegeleiding en daarna volgde al snel remedial teaching lessen en bijlessen bij ons thuis. Omdat onze eerste dochter werd geboren en de stilte en rust in huis dus minder werd, ben ik een ruimte gaan huren in buurtcentrum Matilo waar ik de afgelopen jaren met goed resultaat vele leerlingen heb mogen begeleiden. Het gemiddelde slagingspercentage kan niet hoger (100%) en het overgangspercentage liegt er ook niet om (94,6%).

Omdat de kans zich voordeed een goed en mooi pand te betrekken, ben ik augustus 2016 verhuisd met VIP-begeleiding naar de Hoge Rijndijk in Leiden. Hier geef ik bijles, remedial teaching, huiswerkbegeleiding en CITO-trainingen.